Wil jij weten wat het verschil is tussen ons comfy en het zipper model? In dit artikel ga ik je het uitleggen. 

Wij hebben twee type rolstoelbroeken in het assortiment. Namelijk het Comfy en het Zipper model. Al onze dames en heren rolstoelbroeken hebben dezelfde standaard aanpassingen, namelijk een extra verhoogd achterpand vergeleken met een standaard broek, langere broekspijpen om hoogwater te voorkomen, meer ruimte aan de achterkant, waar je die zittend nodig hebt. We houden altijd rekening met de kwaliteit en rekbaarheid van de stof. En Wist je dat door onze pasvorm je de broeken ook kunt dragen als je gedeeltelijk in een rolstoel zit, of nog kleine stukjes kan lopen!

Maar wat is nu het voordeel aan het Comfy model? Het Comfy model heeft alleen een elastieken tailleband. Geen knopen, ritsen of andere elementen. Uit de ervaring blijkt dat dit model fijn is als je zelfstandig gemakkelijk je broek aantrekt. Of als je bijvoorbeeld halfzijdig verlamd bent of mindere handfunctie hebt. Door de elastieken band kan je dan makkelijk met je handen in de broek hem omhoog trekken. 

Het voordeel aan een Zipper model? Het Zipper model heeft naast de elastieken tailleband twee ritsen van 25 cm die verwerkt zijn in de zijnaad. De zijnaden van de broek liggen hoger dan een standaard broek, dit komt doordat er meer ruimte in de broek is gecreëerd aan de achterkant waar je dat zittend nodig hebt. Hierdoor kunnen de ritsen niet in het been gaan drukken en zijn de ritsen ook nog extra beschermt van binnen met een bies die tussen de rits en de huid zit. Het effect van de ritsen is dat je hierdoor het voorpand van de broek kunt openklappen. Dit is bijvoorbeeld heel handig als je een Dwarslaesie hebt om meer ruimte te creëren bij het aantrekken van de broek. Of als je gebruik maakt van een tillift doordat je hierdoor de achterkant makkelijker omhoog krijgt of als je hulp hebt bij het aan- en uitkleden. Het is voor de zorgverlener minder zwaar en intensief om met de ritsen de broek aan te trekken. 

Ben je benieuwd geworden naar onze broeken? Neem dan een kijkje bij onze mannen rolstoelbroeken, of de vrouwen rolstoelbroeken

© 2019 - 2024 beitbyjenn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel